Skip to main content

Guide til en god brudekjoleprøvning
– 5 Hurtige

At prøve brudekjole er for mange en helt særlig oplevelse, som man har set frem til måske i mange år. Med de rigtige forberedelser og overvejelser er  man ikke kun klædt godt på med kjoler men også med glædelige minder man kan se tilbage på med et glimt i øjet. 

Research 

Den vigtigste ting før du besøger en brudebutik er, at undersøge hvor de brudekjoler du har set og godt kan lide fåes. 

Find ud af hvem der har designet brudekjolerne og tjek deres hjemmeside ud, for at finde den nærmeste forhandler. 

Hvis du ikke er afklaret med hvad du søger, så er det en god idé at tjekke et par butikkers hjemmeside, så du er sikker på, at de har noget der falder i din smag inden du booker en tid. Gør dig selv den tjeneste ikke at springe research delen over og bare booke tid i en tilfældig brudebutik. 

Tidsfrist 

De fleste brudebutikker har 6 måneders leveringstid på brudekjoler. Visse uforudsigelige omstændigheder (Covid, krig etc.) kan dog medfører yderligere leveringstid. Hvis du har mulighed for det, så start med at kigge brudekjoler ét år inden dit bryllup og forbered dig på, at at foretage selve købet 8 måneder inden den store dag. Mere tid betyder mindre stress for både dig og butikken og dermed giver det dig en bedre oplevelse af processen. 

Budget

Det er altid godt at kende sit budget og opsøge brudebutikker der ligger indenfor din ramme. Det er vigtigt at du er realistisk. Kvalitet og pris hænger ofte sammen og brudekjoler er ingen undtagelse. Brudekjoler med en masse fine detaljer der ser dyre ud er det som regel også. Ligeledes er lækre silkestoffer og håndsyede kjoler ikke billige. 

Er du i tvivl, så kontakt butikken vedrørende pris på én specifik brudekjole eller spørg ind til deres generelle prisniveau. Ligger det over dit budget, så forhør dig om betalingsmuligheder eller sample sale. 

Stemning

En god fornemmelse af butikken og personalet er alt afgørende for din oplevelse. Du kommer til at skulle bruge en del tid i butikken, både med prøvningen, tilretninger og afhentning. For ikke at glemme det relative høje beøb du spendere i butikken. Vær derfor sikker på, at du modtager en ordentlig og kompetent service og ikke blot bliver mødt af salgsassistenter der kun har salg for øje. Du ønsker en dejlig og behagelig oplevelse som du kan se tilbage på med glæde. 

Gæster 

Tænk dig rigtig godt om, hvem du ønsker at tage med til din prøvning. Det er din dag, din krop og din brudekjole. 

Prøv at undgå at lade dig overtale til noget der ikke er dig. Som gæst kan det være svært at være objektiv og ikke lade sine egne ønsker til en brudekjole komme til at overskygge. Atdin mor fælder en tåre er ikke ensbetydende med at du skal vælge kjolen. Føles kjolen ikke som dig, så er det fordi den ikke er den rette. -Og det er uanset hvor meget dine gæster prøver at overtale dig. 

Vælg den budekjole du bedst kan lide. Ikke kjolen din mor, søster eller veninde syntes du skal vælge. Du skal heller ikke vælge brudekjole udfra at den skal passe til en bestemt lokation eller tema. 

Din dag = din brudekjole! Uanset hvilken brudekjole du ender med at vælge vil alle kunne lide den når de ser hvor glad du er for den

Skrevet af