Skip to main content

Gode råd – Brudekjoleprøvningen

Gode råd til din brudekjoleprøvning

Skrevet 20. februar 2023

God forberedelse skinner igennem ALT, siger et gammelt ordsprog. Og det er så sandelig også  gældende når det handler om en god brudekjole prøvning. Jo mere forberedt du er, jo større chance er der for, at du får en dejlig og mindeværdig oplevelse når du køber din brudekjole. 

      1.    Alle brudes oplevelse er forskellig. Nogle brude oplever ‘det er kjolen’ følelsen allerede ved prøvningen. Andre har brug for at mærke efter og sove på ddt inden de tager beslutningen. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde. Lad ikke andres (eller dine egne) forventninger løbe af med dig.

      2.    Gør dit forarbejde. Selvom den kjole du ender med at vælge ikke er den du har set billeder af, kan du forberede dig godt ved at sætte dig ind i hvad du kan lide og bestemt ikke er til. Hvad går du efter? Brugt, blonder, silke…? At tage stilling til dette inden, reducere risikoen for at du føler det overvældende at skulle igang med dine prøvninger.

      3.    Lav et budget. Fortæl brudebutikken dit budget, så du undgår at få dit hjerte knust når du finder ud af, at drømmebrudekjolen du netop er kommet i ligger langt over dit budget. De fleste brudebutikker har respekt for brudens budget og vil ikke få dig til, at prøve brudekjoler der ligger over dit max budget.

      4.    Hold antal af gæster nede. Det kan være fristende at tage mange gæster med til sin prøvning, – manges meninger er vel bedre end én ik? Som regel ender for manges meninger med en brud, der hvis hun ikke var det inden, så i hvert fald er usikker og i tvivl når hun er færdig med prøvningen. Medbring derfor kun 1-2 gæster du stoler 100% på og som bringer dig positiv energi.

      5.    Kig ikke på billederne der bliver taget under prøvningen. Hvorfor dog ik det, er det ik hele meningen med det? De fleste af os har en tendens til at være EKSTREMT kritiske når vi ser billeder af os selv. Desuden er billedet nok ikke taget af en der har forstand på vinkler, det rette lys (mange butikker har dårlig belysning) eller med et rigtigt kamera. Du skal i stedet fokusere på at huske følelsen du havde med brudekjolen på.

      6.    Vær åben. Hvis vi fik en krone for hver gang vi hører ‘det var slet ikke den type kjole jeg havde forestillet mig vælge’ ja så… STOL PÅ OS. Når du er åben for at prøve noget helt andet, bliver din oplevelse så meget bedre.

      7.    Husk det rigtige undertøj. Du vil gerne føle dig tilpas og smuk i ‘Kjolen’ og det gør de færreste altså i undertøj der skinner igennem eller sidder helt forkert. Så gør dig selv den tjeneste at have nude farvet behageligt undertøj på til din prøvning.

      8.    Du kommer højst sandsynligt i tvivl. Som så mange andre (ja du er langt fra alene) kommer du nok til at betvivle dit valg i flere måneder efter dit køb op til dit bryllup. Det er helt normalt, men stol på din beslutning – du ved at det er den rigtige kjole. For det er det, det er nemlig DIN kjole <3